Stress voorkomen?

Print
Created on Thursday, 30 August 2012 Written by René


Stress voorkomen kan niet! Stress is een deel van ons leven, als mensen zijnde. Maar als stress nou zo belastend is, en zo vervelend kan zijn, waarom is het er dan?


De reden dat wij als mensen met stress te maken hebben, is dat we nu eenmaal bedreigingen kennen, lastige situaties meemaken en met veranderingen moeten omgaan. Die keus hebben we niet, dat moeten we allemaal. Zonder stress zou dat een heel stuk lastiger zijn

De stressreactie is er één die het mogelijk maakt dat we met die veranderingen om kunnen gaan. Als u schrikt, komen er stresshormonen vrij die u in een oogwenk startklaar maken om gevaar af te wenden. U kunt direct vluchten om uzelf in veiligheid te brengen, of vechten om uzelf te beschermen.

De hele stressreactie maakt het mogelijk om door hete vuren heen te komen. En als u er doorheen bent, zal het de volgende keer veel minder heet zijn! Zonder de stressreactie blijft dat vuur heet en komt u er nooit doorheen.

De problemen ontstaan als de coping niet juist is, zodat gevolgen van de stressreactie blijven.
Voorts is het hebben van een bepaalde mate van stress erg goed om tot een prestatie te komen.

Omdat stress er (gelukkig!) altijd zal zijn, kunt u het beste zorgen dat u zo weerbaar mogelijk bent. Op deze site kunt u daar informatie over vinden.

Wednesday the 21st. Copyright stresshulp.nl (c) 2009-2012. Joomla 3 Templates Joomlaskins.