Geef stress minder kans

Print
Created on Wednesday, 29 August 2012 Written by René

 

Al is stress een gewoon deel van het leven dat er helemaal bij hoort, u kunt er wel voor zorgen dat de kans dat u met negatieve gevolgen van stress te maken krijgt kleiner word.

Het is verstandig om te weten wat coping is, en wat u precies doet in stress situaties. Bent u meer geneigd om uw kop in het zand te steken of bent u een heel actieve, daadkrachtige probleemoplosser? Kijk kritisch naar wat u doet en hoe u reageert in tijden van stress. Andere stijlen van coping zijn te leren.
Coping gaat over hoe u met stress omgaat. U kunt er ook voor zorgen dat u minder makkelijk met stress te maken krijgt; we geven u enkele tips.

Tijdsmanagement: maak een prioriteitenlijst voor uzelf, schrijf op wat u vandaag moet doen en maak een lijst voor de langere termijn. U heeft, nadat de lijst gemaakt is, een duidelijk overzicht van de dingen die u moet doen. Het helpt u om te besluiten wat belangrijk is en wat nog even kan wachten. U kunt op deze site adviezen vinden over hoe u een 'to-do-list' maakt.

Uw levensstijl: maak voldoende tijd vrij om leuke dingen te ondernemen met vrienden en familie. Het niet hebben van positieve ervaringen is ook een bron van stress! Bovendien is het doen van leuke dingen een uitstekende manier om met stress om te gaan. Het zorgt voor afleiding en geeft het lijf wat rust.

Rook niet. Drink weinig alcohol. Slaap voldoende. Eet gezond. Probeer elke dag 30 minuten intensief te bewegen.

Positiviteit: probeer een positieve kijk op het leven te hebben. Lees verder bij positief! Bouw positieve elementen in in uw leven.

Tuesday the 24th. Copyright stresshulp.nl (c) 2009-2012. Joomla 3 Templates Joomlaskins.