Een to-do list maken.

Print
Written by René


Een to do list maken kan helpen om wat ruimte in het hoofd te maken en de dag georganiseerd te laten verlopen. Hieronder staat een handleiding die u kunt gebruiken bij het maken van zo'n list.


1. Ga er maar eens lekker voor zitten. De tijd die u nu stopt in het maken van deze lijst wint u straks weer terug omdat de dag hoogst waarschijnlijk georganiseerd en gestructureerd gaat verlopen. U mag zelf weten wanneer u er voor gaat zitten. U kunt de avond ervoor al een lijst maken voor de dag erop, of u maakt hem 's ochtends voor dezelfde dag.


2. Probeer om de lijst op één papiertje te krijgen, zodat u hem de hele dag bij u kunt dragen. Als u een agendafunctie in uw mobiele telefoon heeft, dan kunt u die natuurlijk ook gebruiken. Vermijd hele grote vellen papier of meerdere vellen. Die zult u waarschijnlijk thuis moeten laten liggen, en dat is in het geval van een to do list erg onhandig.

3. Schrijf al uw verplichte afspraken van de dag op. Denk hierbij aan werk, of het ophalen en/of wegbrengen van uw kinderen.

4. Probeer deze taken alvast te ordenen in volgorde van belangrijkheid. Als u minder belangrijke taken of niet verplichte te binnen schieten, dan kunt u ze natuurlijk alvast erbij zetten.

5. Het kan helpen als u bepaalde taken plant op het tijdstip van de dag dat u het meest productief bent.

6. Probeer tijd in te plannen voor pauzes, ontspanning en vrienden en familie.

7. Hou, naast een dagelijkse to-do list, ook een lijst bij met taken die groter zijn en wel moeten gebeuren. Denk daarbij aan het huis onderhouden, rekeningen betalen en mensen die u nog moet bellen, de auto die gekeurd moet worden en bepaalde taken die de kinderen aangaat. Deze lijst kunt u bij de dagelijkse houden, en regelmatig updaten.

8. Zet nu alle taken op het dagelijkse to-do lijstje op volgorde van belangrijkheid, én zet ze op de juiste tijd. Het kan helpen om een schema te maken waarin tijden staan aangegeven aan de linkerkant van uw papier, zodat u de juiste activiteit kunt zetten bij de juiste tijd.

Wednesday the 21st. Copyright stresshulp.nl (c) 2009-2012. Joomla 3 Templates Joomlaskins.