Stress en roken

Print
Created on Wednesday, 29 August 2012 Written by René

 

Bij het inhaleren van rook komt nicotine het lichaam binnen. Nicotine zorgt voor het vrijkomen van stoffen, neurotransmitters genaamd, zoals endorfine en noradrenaline. Deze stoffen geven een prettig gevoel, maar dat gevoel is maar van korte duur. Het is een soort klein pepmiddeltje. Nicotine is een stimulerende stof, waardoor de hartslag wat omhoog zal gaan.


Ook dient voor rokers het opsteken en roken van een sigaret als een soort time-out van hun problemen, een korte pitstop waarin je even niet aan zorgen hoeft te denken.

Maar: roken zorgt juist voor meer lichamelijke stress! Ook al voelt u zich wel even beter, hoe kort dan ook, op de langere duur zijn de gevolgen van roken zeer negatief. De normale belasting die roken op een lichaam heeft zijn uiteraard bij iedereen wel bekend, maar tijdens stress spelen andere factoren een rol.

In sigarettenrook zit naast nicotine ook koolmonoxide. Deze koolmonoxide neemt de plek van zuurstof in in het bloed; u kunt dus minder zuurstof opnemen terwijl u het juist zo goed kunt gebruiken.
In sigarettenrook zit ook teer, wat een zeer negatief gevolg heeft voor uw conditie.


Het roken van een sigaret om met problemen om te gaan, is een zeer destructieve manier. Het zorgt voor verminderde weerstand in een tijd dat de weerstand al zo onder vuur ligt ten gevolge van stress.


U kunt op deze website alternatieven vinden om stress te verminderen.

Tuesday the 24th. Copyright stresshulp.nl (c) 2009-2012. Joomla 3 Templates Joomlaskins.